The Best bookmaker bet365 Bonus

The best bookmaker bet365

AUTORIZOVANI PARTNER

ANTIVIRUS SOFTVER

Zaštita računara antivirusnim
sistemima

Detaljnije...

LEGALIZACIJA SOFTVERA

Microsoft Certified Partner

ALARMNI SISTEMI

 

Naš novi dobavljač opreme za zaštitu Vašeg objekta : 

 http://www.jablotron.rs/

https://www.youtube.com/watch?v=j1WO9weySbM

http://www.klt.rs/wp-content/uploads/2015/05/ja-110c-KAMERA-SR.jpg

 

 ZAŠTO BIH TREBAO IMATI ALARMNI SISTEM?

Instaliran alarmni sistem umanjuje šansu za provalu i nastanak štete u štićenom objektu. Čak i ako alarmni sistem ne spreči lopova da udje u štićeni deo objekta, sigurno je da će ga sprečiti da se tamo dugo zadrži tako da će pričinjena šteta (ukradena imovina) biti svedena na minimum, jer dok sviraju alarmne sirene, policija je sigurno već na putu ka objektu.

 

   

 

ŠTA BI SVE TREBALO DA POSEDUJE JEDAN ALARMNI SISTEM?

Najviše instaliranih alarmnih sistema poseduje magnetne kontakte na vratima, detektore pokreta, unutrašnje i spoljne sirene.

Najbolje rešenje je da svi spoljni prilazi tj. potencijalna mesta ulaska u štićeni prostor budu obezbedjena magnetnim kontaktima koji reaguju na otvaranje. Senzori loma stakla se takodje preporučuju u kombinaciji sa magnetnim kontaktima.

Spoljne IC barijere takodje spadaju u detektore kojima se štite spoljni delovi objekta. Detektori pokreta ne bi trebali biti primarna sredstva detekcije zato što oni reaguju tek kad je neko već ušao u štićeni prostor.

Osnovni elementi standardne verzije sigurnosnog alarmnog sistema su:

• Kontrolni panel (alarmna centrala): upravljačka jedinica alarmnog sistema, deo sistema koji je povezan sa svim ostalim elementima sistema, mesto gde je smešteno rezervno napajanje i mesto koje je direktno povezano sa telefonskim linijama

( ukoliko je sistem daljinski nadgledan)

• Šifrator (tastatura): deo sistema namenjen za uključivanje i isključivanje alarmnog sistema

• Sirene (unutrašnje i spoljne): delovi sistema sa zvučnom i svetlosnom signalizacijom predvidjeni za uzbunjivanje

• Detektori pokreta (unutrašnji): delovi sistema koji detektuju promene u prostoru izazvane pokretima; postoje i specijalni senzori koji su imuni na pokrete kućnih ljubimaca

• Magnetni kontakti (za prozore i vrata): uključuju alarm prilikom otvaranja vrata i prozora

• Centralna monitoring stanica (smeštena u firmi koja je instalirala alarmni sistem): ukoliko je sistem daljinski nadziran ( priključen na monitoring centar), prilikom oglašavanja alarma kontrolni panel šalje poruku centralnoj monitoring stanici koja se nadzire 24 časa dnevno. Posle kontaktiranja vlasnika alarmnog sistema, monitoring centar obaveštava policiju, vatrogasce ili službu hitne medicinske pomoći. Ova usluga se obično naplaćuje na mesečnom nivou.

Osim osnovnih, alarmni sistem može da poseduje i dodatne elemente: detektore požara - detektore loma stakla - panik tastere tastere osetljive na pritisak ( težinu), smeštene ispod parketa ili laminata - video nadzor za nadgledanje i/ili snimanje događaja unutar ili van objekta - alarmne folije za stakla (zaštita od loma stakla).

Stvari koje treba imati na umu o sigurnosnim alarmnim sistemima:

Provalnici su svesni činjenice da se sigurnosni sistem oglašava prilikom ulaska u štićeni objekat i da se informacija o provali šalje na neku udaljenu lokaciju putem telefonskih linija. Većina telefonskih linija izvan samog objekta je veoma lako dostupna te samim tim i izložena eventualnom prekidu (presecanju). Ako je telefonska linija u prekidu, sigurnosni alarmni sistem nije u mogućnosti da dostavi informaciju o provali centralnoj monitoring stanici. Ukoliko je telefonska linija spojena podzemnim kablovima,provalnici neće biti u mogućnosti da onesposobe telefonsku liniju sve dok ne provale u štićeni objekat. U svakom slučaju, dobro je imati zaštićenu telefonsku liniju, bez obzira da li imate alarmni sistem ili ne.

Zapamtite:

Alarmni sistem neće sprečiti lopove da provale u Vaš dom.

Pored alarmnog sistema, bilo bi dobro imati i sigurnosna vrata i prozore te sigurnosne brave i, povrh svega, odgovarajuće bezbednosne navike.

 

 

 

Templates by BIG Theme

Online bookmaker Romenia bet365