The Best bookmaker bet365 Bonus

The best bookmaker bet365

AUTORIZOVANI PARTNER

ANTIVIRUS SOFTVER

Zaštita računara antivirusnim
sistemima

Detaljnije...

LEGALIZACIJA SOFTVERA

Microsoft Certified Partner

VIDEO NADZOR

Sistemi video nadzora odavno se primenjuju u svrhu zaštite objekata, imovine i lica, ali zbog visokih cena takvi sistemi su bili isplativi samo kada su u pitanju bili objekti od posebnog rizika ili važnosti. Izuzetno brzi...

Sistemi video nadzora odavno se primenjuju u svrhu zaštite objekata, imovine i lica, ali zbog visokih cena takvi sistemi su bili isplativi samo kada su u pitanju bili objekti od posebnog rizika ili važnosti. Izuzetno brzi razvoj tehnologije zadnjih godina godina doveo je do drastičnog pada cena opreme, tako da su sistemi video nadzora danas mnogo dostupniji i sve prisutniji u poslovnom svetu a i kod obezbeđivanja privatne imovine.

Upotreba video nadzora je najpotrebnija u svrhu nadzora i kontrole u radu sa gotovim novcem, zaštiti od krađe (kupci, zaposleni, dostavljači...), kontrole vitalnih procesa proizvodnje, nadzora otvorenih prostora, skladišta i parkirališta, kontrole kvaliteta rada zaposlenih. Sistemom video nadzora možete blagovremeno otkriti nepoželjne događaje ili snimljeni materijal koristiti za otkrivanje ili kao dokaz počinjenog kaznenog dela ili druge nastale štete. Takođe postavljanjem video nadzora psihološkim delovanjem u startu smanjujete pokušaje zloupotrebe.

Investicija u sistem video nadzora se brzo otplati imajući u vidu da na taj način smanjujete potencijalnu štetu i gubitke, podstičete kvalitet poslovanja i rad zaposlenih, vršite jednostavniju, jeftiniju i efikasniju kontrolu. 

Kontrolu i upravljanje video sigurnosnim uređajima možete vršiti i daljinski preko sledećih medija.

  Računarskom mrežom (klasičnom žičanom ili bežičnom).

  Broadband internetom (wireless-bežični Internet, ADSL, kablovski Internet).

  Klasičnom telefonskom linijom i modemom (za manje sisteme).

  Mrežom mobilne telefonije (GPRS / 3G).

Na slici ispod prikazali smo šemu standardnog sistema za video nadzor.

Moderni sistemi videonadzora omogućavaju snimanje i praćenje  svih događaja u i oko Vašeg proizvodnog pogona, poslovnog prostora ili kuće, te sve slike snima digitalno u centralni uređaj videonadzornog sistema DVR ili PC.

Videonadzorni sistem ima dvostruko dejstvo:

•preventivno, deluje psihološki na eventualne počinioce krađe ili prekršaja discipline i značajno smanjuje procenat pokušaja.

•kurativno, nakon izvršene krađe ili prekršaja kao dokaz postoji video zapis na osnovu kojeg se može identifikovati izvršilac.

Oba dejstva su neophodna jer osnovni cilj je sprečavanje krađe, ako ipak do krađe dođe da počinioca identifikujemo  i omogućimo policiji lakše privođenje počinioca.

Video nadzor koristimo: za nadzor proizvodnih procesa, rad mašina, objekata, robe u prodavnicama ili skladištima, izloženih eksponata, ulaz i izlaz vozila, utovar i istovar robe, radnike u firmama, bolesnike na intenzivnoj nezi,  posetioce, nadzor životinja u tovilištima, prasilištima.

Naročitu pažnju treba posvetiti pravilnom odabiru opreme i pravilnom pozicioniranju. Najbolje odabrana oprema ako je loše pozicionirana neće pružiti potrebnu zaštitu i biće bačen novac. Zbog toga posao odabira i ugradnje opreme za video nadzor poverite profesionalcima.

Video nadzor može biti trenutan ako se posmatra na za to postavljenim monitorima i ako imate za to određene osobe ili naknadan tj ako pregledate snimljeni materijal. Za što manji utrošak prostora, na medijumu za snimanje (HDD), koristi se detektor pokreta. Detektor pokreta je softverski algoritam koji upoređuje trenutnu sliku sa prethodnom i ukoliko ima razlike počinje snimanje. Snimanje se vrši sve dok traje kretanje a nakon prestanka kretanja prestaje i snimanje.

U firmama koje imaju LAN moguće je vršiti nadzor sa bilo kog računara u mreži (uz lozinku za odobrenje pristupa nadzornom sistemu). Moguć je nadzor preko ISDN, ADSL, bežičnog ili kablovskog interneta (uz dodeljivanje PUBLIC IP adrese).

 

 

Templates by BIG Theme

Online bookmaker Romenia bet365